Zalaszentgrót

2016.05.31. 16:28

Nem úszhatják meg - Az elszámoltatásról és a szexuális bántalmazásokról is beszélt Vadai Ágnes Zalaszentgróton

Zalaszentgrót - Dr. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke fórumot és sajtótájékoztatót tartott kedden Zalaszentgróton.

Szabó Judit

Vadai Ágnes elmondta, hogy a DK Sokak Magyarországa programjavaslatában szerepel a minimálbér fokozatos emelése a létminimum szintjéig, hogy normálisan meg lehessen élni. Meg akarják szüntetni a dolgozói szegénységet s a gyermekszegénységet is - mint elhangzott, a 7 éven aluli gyerekek 44 százaléka szegénységben él.

- Lenne min dolgozni az Országgyűlésben, de június 13-án véget ér az ülésszak, mert a fideszes képviselők június 14-étől elmennek foci EB-t nézni - mondta Vadai Ágnes.

Nagy Zoltán, a DK megyegyűlési képviselője, Vadai Ágnes és Baracskai József polgármester (Fotó: Szabó Judit)

Beszélt az oktatásügy problémáiról, hangsúlyozva, hogy a kormányzat egyeztetések látszatát keltette, de átvert mindenkit: most egy Klik helyett lesz egy plusz 56 Klik. Az egészségügyben a DK azt javasolja, hogy az orvosok és ápolók fizetését öt év alatt duplázzák meg, tíz év alatt pedig háromszorozzák meg, és gondolják újra a rendszer finanszírozást.

Vadai Ágnes az Orbán-kormány elszámoltatását szorgalmazta, mert „amit tudnak, ellopnak”.

- Nem úszhatják meg ezt a hat év lopást, a hat évet, amikor emberek életét tönkretették, rokkantnyugdíjasokat aláztak meg, nyugdíjasokat időskori szegénységbe taszítottak, a gyerekektől pedig elvették a jövőt, a lehetőségeket - fogalmazott.

A DK alelnöke arról is beszélt: javaslatot tettek vizsgálóbizottság létrehozására, amelynek azt kellene áttekinteni, hogy a versenysportban ma is jelen van-e a gyerekek fizikai, lelki és szexuális bántalmazása. Tegnap azonban az Országgyűlés igazságügyi bizottságában a kormánypárti többség elutasította a javaslatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!