Zalaszentgrót

2014.05.22. 08:58

A költséghatékonyabb gazdálkodást is szolgálja

Zalaszentgrót - Gazdasági Ellátó Szervezetet hozott létre Zalaszentgrót önkormányzata, a hivatal az eddig üresen álló gimnázium épületében kapott helyet.

Sámel József

Az ünnepélyes avatást csütörtökön tartották.

Köszöntőjében Takács Tibor, a GESZ vezetője elmondta: az új szervezeti rendszer reményeik szerint még hatékonyabban szolgálja majd a város gazdálkodását. Az épület földszintjén kialakított irodákba költözött a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat is, melynek vezetője, Husz Márta köszönetet mondott azért, hogy munkájukat – több költözést követően – szép és nyugodt környezetben végezhetik.

 

Baracskai József polgármestertől megtudtuk, hogy az önkormányzat húsz esztendő után január elsejétől ismét létrehozta a gazdasági Ellátó Szervezetet, amit az is indokolt, hogy az iskolák gazdasági ügyei elkerültek a várostól.

– A kevesebb feladat indokolta a GESZ életre hívását, melyhez az Egészségügyi Központ, a Városi Művelődési Központ, a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat, valamint az óvoda tartozik – fogalmazott. – Öröm, hogy a létrehozásával funkciót tudtunk adni a volt gimnázium épületének, melynek így a földszintje népesedett be. Szeretnénk, ha a többi rész sorsa is hasonlóan alakulna, a fűtési rendszert ennek megfelelően építettük ki. Annyi biztos, hogy a helyi karatésok kapnak majd egy termet, s irodákat is kialakítunk. Az egykori, üresen álló 1987-ben épült szakmunkásképző intézetben a terveink szerint ifjú házasok számára alakítunk ki fecskeház-szerű lakásokat.

A polgármestertől megtudtuk: az épületet a város dolgozói, közmunkásai alakították át, az elvégzett munkáért az ünnepségen köszönetet mondott, illetve jutalmakat adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!