Zalaszentbalázs

2015.08.21. 14:10

Megszépült a zalaszentbalázsi plébánia

Zalaszentbalázs - Államalapító szent királyunk napján, este került sor a település most felújított plébániájának megáldására. Emlékezetes: Fliszár Károly főesperes április óta Zalaszentbalázson szolgál.

Horváth-Balogh Attila

Az atya a nagykanizsai Jézus Szíve Plébánián eltöltött 16 év után került Zalaszentbalázsra, ahol a püspökség támogatásával, illetve a hívek nagylelkű segítségével nekilátott a plébánia felújításának. A munka most zárult.

– Az épület az ötvenes években készült, azóta talán csak egy tisztasági festés volt benne – bocsátotta előre Károly atya. – Ezért aztán igencsak ráfért a felújítás, amely során kicseréltük a villamos- és az ivóvízhálózatot, vakolatjavítás, külső- és belső festés történt és gázkazánt építettünk be. Az emberek, akik annyit segítettek, azt írták nekem: 2015. augusztus 12. – az új élet. Hát ebben a szellemben kezdem el a szolgálatot itt. Mert most már fizikálisan is folyamatosan kint vagyok a faluban, hisz eddig Nagykanizsáról jártam ki.

A megújult plébániát Csertán Dániel mernyei (egyébként gelsei származású) plébános áldotta meg. Mellette Károly atya (Fotó: Szakony Attila)

Károly atya azt is elmondta: ha kilép a plébánia ajtaján: rálát az újudvari tévétoronyra és a gelsei templomra is – ezeken a helyeken fiatalabb korában szolgált, Újudvaron ő indította el anno a Szent Rita katolikus ifjúsági tábort.

– Ezek mind-mind szép emlékek számomra – jelezte.

A megszépült plébániát Csertán Dániel mernyei plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik