Zalaszántó

2016.07.05. 18:35

Zalai és erdélyi értékek bemutatója

Zalaszántó - A napokban Zalaszántó és testvértelepülése, Szék értékeivel ismerkedhettek az érdeklődők. Fotókiállítás nyílt és műsorokat tekinthetett meg a közönség.

Keszey Ágnes

Egy közös program keretében összegyűjtötték Zalaszántó és erdélyi testvértelepülése, Szék értékeit: feltérképezték a két település építészeti, természeti, tárgyi, kulturális és szellemi örökségét. A munkában a zalaszántói önkormányzat értéktár bizottsága, civil szervezetek és a hagyományőrzés fontosságát szem előtt tartó lakosok is részt vettek.

Kulturális műsor színesítette a két település értékeit felvonultató napot, melyen fellépett többek között a Zalaszántói Pávakör
Fotó: Dézsi Attila

Dézsi Attila polgármestertől megtudtuk: az összegyűjtött anyag egy honlapon is elérhetővé válik majd, s ez év augusztusában megjelenik az az ismertetővel és színes képekkel illusztrált kiadvány, amelyet forgatva mindkét település értékeit megismerhetik az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!