Zalaszántó

2016.08.21. 20:15

Az léphet be, akiben tisztán énekel a lélek

Zalaszántó - Egy ruhafestő, egy költő, egy liget, egy út - hogy hova vezet? Mindenkit máshová.

Keszey Ágnes

Hardy Mari ruhatervező és festő és Mészáros Ferenc költő kertjében várja a Temenosz liget mindazokat, akik kalandoznának a képzőművészet, a versek otthonában, s mindezek ihletésére önmagukban is. Az ösvény mentén installációkat, alkotásokat és idézeteket rejtő pihenőhelyek követik egymást. Temenosz a költő megfogalmazása szerint a szent liget, az aranykori ember környezete .

Az út megkoronázása a „Korona trónon." Ez az állomás Hardy Mari szerint az „időn túlra vezet". Mellette Mészáros Ferenc Fotó: Keszey Ágnes

- A költő feladata a Temenosz őrzése. Ezt a ligetet önmagunknak csináltuk, kerestünk egy helyet, ahol a harmóniát megélhetjük. Egymás között megéltük, de ha kimentünk az ajtón, mindig értek rossz hatások. Szerettünk volna ezen változtatni - mondta Mészáros Ferenc.

A ligetet szeptembertől péntekenként és szombatonként járhatják be a látogatók de csak az léphet be tündöklő kertjébe,akiben tisztán énekel a lélek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!