Zalalövő

2017.02.16. 17:41

Előnyös változás

Zalalövő - Kormányablak létesülhet az északnyugat-zalai kisvárosban. A héten tartott testületi ülésen többek közt erről is tárgyaltak a képviselők.

Gyuricza Ferenc

A téma annak kapcsán került napirendre, hogy a városi képviselő-testület döntött a közös önkormányzati hivatal néhány helyiségének e célra történő térítésmentes átadásáról. A kormányablak megnyitásával párhuzamosan a városban jelenleg működő okmányiroda megszűnik. A döntés meghozatalakor Pintér Antal polgármester úgy fogalmazott: a kormányablak kialakítása előnyös a helyi lakosok számára, mert az magasabb szintű szolgáltatást jelent, ugyanakkor a város körzetközponti szerepe is erősödik általa.

A már elkészült tervek szerint a leendő kormányablakot külön utcafronti bejáraton keresztül, a Kossuth utcáról érhetnék el az állampolgárok.

A képviselő-testület döntött arról is, hogy a város csatlakozik A legszebb konyhakertek mozgalomhoz. Ettől egyebek mellett a helybéli lakosok zöldség- és gyümölcstermesztő aktivitásának növekedését remélik. A program helyi koordinátora az egyik civil szervezet lenne.

Az ülésen a Borostyán-tavi strand ügye is szóba került, az önkormányzat meghosszabbította az eddigi üzemeltetővel a szerződését, s egyben jelezték, hogy csekély mértékű belépőjegy áremelés várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!