Zalalövő

2017.03.06. 19:28

Áramszünet volt a város több pontján

Zalalövő - Napokon át tartó közvilágítási szolgáltatás-kiesésről számolt be lapunknak egymástól függetlenül több zalalövői olvasónk is.

Gyuricza Ferenc

Elmondásuk szerint a város központi része február végén két éjszakára is teljes sötétségbe borult, de egyéb utcákat is érintett az áramszünet. Az üzemzavart vélhetően az a viharos erejű szél okozta, mely február 24-én, pénteken tört a térségre. A szolgáltatás-kiesés Zalalövő mellett érintette a szomszédos Csödét is. A lapunkhoz érkezett jelzéseket továbbítottuk az illetékes áramszolgáltató kommunikációs osztályához.

Érdeklődésünkre az E.ON Hungária Zrt. szóvivője, Egyházi Nikoletta arról tájékoztatott, hogy Zalalövő és Csöde településekről február 24-én kaptak bejelentést közvilágítási szakaszhibákról, amiket munkatársaik február 25-én, azaz másnap javítottak is. A meghibásodásokat a szóvivő elektronikus válaszlevele szerint valóban az akkori napokban tapasztalt viharos erejű szél okozta. A szóvivő szerint az említett időpont óta a társaságukhoz újabb meghibásodásról nem érkezett bejelentés. Ezzel szemben Pintér Antal, a város polgármestere azt állítja, hogy a város központjában csak 26-án állt helyre a szolgáltatás, a település egyéb pontjain viszont a rá következő napokban is voltak hibák.

- A jelzett időpontban hozzánk is érkezett több panasz, illetve jelzés áramszünet miatt, s ezek között voltak türelmetlen hangvételűek is - foglalta össze Pintér Antal. - Az önkormányzat azonban annál többet nem tud tenni, mint hogy továbbítja ezeket a felvetéseket a szolgáltató felé. Sajnos, míg korábban volt arra lehetőség, hogy az önkormányzat külön kommunikációs csatornán keresztül jelezze a meghibásodásokat, ez mára megszűnt. Mint polgármester, ugyanazt a hibabejelentő számot hívhatom, mint a város bármelyik másik lakosa.

Pintér Antal azt is mondta: ahogy tapasztalta a szolgáltatás-kiesést, úgy rögtön jelezte is az üzemzavart az E.ON felé. Ez valóban február 24-én, pénteken történt. Mivel a város központjában a közvilágítás 25-ről 26-ra virradó éjszaka sem működött, így vasárnap reggel már sokkal erélyesebb hangnemben ismét bejelentést tett. Ezt követően, valamikor a nap folyamán javították ki a hibát, de első körben csupán a város központjában. A szolgáltatás-kiesés többek között érintette a Szabadság teret, továbbá a Rákóczi, Damjanich, Körmendi, Deák és Ady utcákat is, de érkeztek panaszok a Széchenyi, továbbá a városközponttól jóval távolabb eső Hősök utcából, illetve Csödéről is. Pintér Antal újabb érdeklődésünkre azt is elmondta, jelenleg már nincs fennakadás a szolgáltatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!