Zalakomár

2017.05.24. 14:10

Szakmai és baráti látogatást tettek Kárpátalján

ZALAKOMÁR A helyi iskola pedagógusai kettős céllal utaztak a közelmúltban a kárpátaljai Tiszabökénybe. Az ottani kisiskolával ugyanis szakmai és baráti kapcsolatokat is ápolnak.

Pásztor András

Mint azt Szakáll Tibor, a Zalakomári Általános Iskola igazgatója elmondta: a két intézmény között 2014 óta létezik testvériskolai együttműködés.

A két tantestület tagjai a Vereckei-hágónál is jártak Fotó: Zalakomár

- A legutóbbi látogatás a további kapcsolatok erősítését szolgálta, valamint egy pályázati együttműködést valósított meg - mondta az igazgató, aki hozzátette: a szakmai tapasztalatszerzésen túl, tartalmas kirándulás szolgálta a történelmi múlt és a hagyományok megismerését, ápolását. - Utunk során jártunk többek között Szolyván, a Vereckei-hágónál, az Ökörmezőnél és Huszton, ahol az építészeti és természeti értékeket fedeztük fel.

Szakáll Tibor igazgató úgy fogalmazott a kirándulást követően, hogy a két tantestület kollektívája között tartalmas kapcsolat kezd éledezni, s reményeik szerint a pályázat szakmai előnyöket hoz mindkét intézmény számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!