Zalakomár

2017.03.28. 14:11

Segítik a munkanélküliek munkába állását

Zalakomár - A tervek szerint a dél-zalai járás területén tavasz végétől, nyár elejétől mintegy kétszáz munkanélküli ember képzését, elhelyezkedését, vállalkozóvá válását támogatnák egy projekt keretében.

Szabó Zsófia

Erről tartott tájékoztatót a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás, a projektben  résztvevő partnerekkel közösen.

Polay György, a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. ügyvezetője felidézte: a dél-zalai járásból huszonhat település vesz részt – az említett szervezetekkel – a programban, amely a foglalkoztatás fejlesztésére irányul. Minderre több, mint háromszáz millió forint támogatást nyertek. Az erre vonatkozó szerződést decemberben aláírták. A megvalósítás idén kezdődik és 2020-ig tart.

– A huszonöt év alatti, az ötven feletti, a hátrányos helyzetű álláskeresők és a „rejtőzködő”,  nem nyilvántartott  munkanélküliek tartoznak a  célcsoportba – közölte Polay György. Azt is:  a munkáltatókat is ösztönöznék különböző támogatásokkal, alkalmazzák őket.

Majd Dr. Árok Krisztina, a megyei kormányhivatal Társadalombiztosítási és Családtámogatási Főosztályának vezetője, a konzorcium egyik partnereként kifejtette: ezen kívül képzésekkel, elhelyezkedési támogatásokkal  segítenék az említett célcsoportot, emellett még  akár vállalkozás alapításában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!