Zalakomár

2016.10.30. 19:55

Fontos a nemzeti összetartozás

Zalakomár- A közelmúltban többnapos felvidéki kiránduláson vettek részt az iskola 7. osztályos diákjai a Határtalanul program keretében.

Pásztor András

A diákok és kísérő tanáraik útja Komáromba vezetett, ahol a városnézést követően az apáli természetvédelmi terület megtekintésével folytatódott a kirándulás. A program aztán Érsekújváron, a Czuczor Gergely Magyar Nyelvű Általános Iskolában folytatódott.


A zalakomári diákok városnézésen is részt vettek Fotó: Zalakomári általános iskola

- Láttuk a fogyó magyarság hősies küzdelmét a nyelv, a hagyományok, az identitás megőrzéséért - mesélte Szakáll Tibor, a zalakomári iskola igazgatója, aki hozzátette: mindez bennük is megerősítette a nemzeti összetartozás fontosságát. - A tanulóinkat lenyűgözte az Ógyallai Konkoly-Thege Csillagvizsgáló, ahol egy érdekes interaktív bemutatón vehettek részt. Utunk Pozsonyban ért véget a vár és a Szent Márton-dóm megtekintésével.

Az igazgató a kirándulásról beszámolva lapunknak hangsúlyozta: reméli, hogy a diákok sok ismerettel, tapasztalattal gazdagodtak, s talán érzik és értik az elszakított területeken élő magyarság folytonos harcát az önazonosság védelmében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!