Zalakomár

2016.05.20. 13:38

A legjobb boszorkányok és varázslók - Harry Potter-verseny volt Zalakomárban

Zalakomár - A Zalakomári Művelődési Házban a közelmúltban lezajlott az intézmény által meghirdetett Harry Potter-verseny döntője.

Horváth-Balogh Attila

Idén januárban indult a levelezős verseny, zalai általános iskolák felső tagozatos csapatainak. A játékos versengés fődíja egy kétnapos kirándulás volt Zalakomárban a Fecskefészek Kulcsosházban. Az első helyezett nyereményét természetesen, a csapat egész osztálya élvezheti. A gyerekeknek pár hónap alatt az összes Harry Potter-könyvről számot kellett adniuk, egy helyesen kitöltött feladatlappal és projektmunkával, amit hétről-hétre eljuttattak a szervezőknek. Számos kreatív munka született: Tekergők térképe, családfa, varázsló újság, Tom Denem (Voldemort) naplója.

A csonkahegyháti iskola két csapatot is küldött a megmérettetésre (Fotó: Zalakomári Művelődési Ház)

A verseny 16 csapattal indult, ebből 11 játszott végig, végül 5-en kerültek a döntőbe. Első helyezettek lettek a Dumbledore szepetki tanítványai a Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskolából, másodikak a HP-kopók a Csány-Szendrey Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, a harmadik a Varázslatos Hármas, a 4. pedig a Csillám Macskák, mindkettő a csonkahegyháti Gárdonyi Géza és Szegi Suli Általános Iskolából, 5. helyen a Zalakomári Általános Iskola Tudod kik nevű csapata zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!