Zalakaros

2016.06.19. 14:32

Profik és lelkes amatőrök - A résztvevők 33, 60 és 127 kilométert is tekerhettek

Zalakaros – Miközben az ország focilázban ég, a fürdővárost vasárnapra ellepték a kerékpárosok. A 9. alkalommal megrendezett kerékpáros fesztivál valamelyik távján közel kétezren vettek részt.

Pásztor András

Aki a hétvégén Zalakaros felé autózott, az biztosan találkozott kerékpárosokkal, a Tour de Zalakaros országúti kerékpárversenyre ugyanis az ország számos pontjáról érkeztek profi versenyzők és lelkes amatőrök.

– Amolyan újrakezdő vagyok, négy éve ültem ismét nyeregbe, s azóta keményen edzek, hetente 200-300 kilométert tekerek – mesélte a 127 kilométeres országúti verseny rajtjára várva az 52 éves Kálmán Zoltán, aki Tapolcáról érkezett.

 

– A férjemmel most először mertünk vállalkozni a 127 kilométeres távra, jóllehet évek óta kerekezünk, de háromgyermekes családanyaként igazán nagy kihívás lesz legyőzni ezt a távot – így a kanizsai Csomangóné dr. Végh Bea, aki elárulta: a gelsei és a börzöncei emelkedőtől tart leginkább, de mindettől függetlenül csak az számít neki, hogy jól érezze magát a versenyen.

Délelőtt 10 órakor aztán elindult az országúti maraton mezőnye, majd nem sokkal később a 60 kilométeres teljesítménytúrára nevező hobbi- és félprofi bringások is  beleálltak a pedálba. Legvégül a 33 kilométeres családi bringatúra résztvevői rajtoltak el, mely távon szintén rengeteg nevező indult.

– A Jézuska tavaly karácsonykor hozta nekem ezt a bringát, ezzel indulok a versenyen, és biztos, hogy bírni fogom, mert otthon a papával sokat edzettünk – világosított fel a Győrből érkezett Sárközi Józsika.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere is örömmel fogadta, hogy egyre népesebb a  Tour de Zalakaros mezőnye. Mint mondta: beérett a gyümölcse annak, hogy az elmúlt években  300 millió forintot fordított a város a kerékpáros turizmus fejlesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!