Zalakaros

2014.02.16. 09:20

Közösségi ház két ütemben

Zalakaros - Hamarosan egy modern és teljesen új közösségi házba költözhetnek a fürdőváros kulturális és művészeti csoportjai. A több száz milliós beruházás a közelmúltban indult a régi, Fő úti épület bontásával.

Pásztor András

Karoson már régóta tervbe volt egy modern, a jelenleginél jóval nagyobb közösségi ház építése, ám az önkormányzat anyagi forrásai sokáig nem tették lehetővé egy ilyen volumenű beruházás finanszírozását.


A régi közösségi házból nem sok maradt, a közelmúltban elindult bontási munkálatok során a nagy markoló mindent eltakarított

- Az igények felmérést követően a tervek olyan épület kialakításáról szóltak, amelyben akár 300-400 fő befogadására alkalmas nagyterem, színpad, öltözők, próba- és klubtermek, irodák, büfé, melegítőkonyha és szociális helyiségek is elhelyezést kapnak - tudtuk meg Klie Zoltán főépítésztől, aki elmondta: mivel a tervezett épület nagysága jelentősen meghaladta a rendelkezésre álló pénzügyi keretet, ezért az önkormányzat két ütemben valósítja meg a közösségi ház kivitelezését. A bontási munkálatok már a múlt héten megkezdődtek, így hamarosan indulhat az első ütem kivitelezése, melynek befejeztével használatba lehet venni a létesítményt, hiszen az üzemeléshez szükséges funkciók rendelkezésre állnak majd az épületben.

Mint megtudtuk: a közösségi ház funkciói közül az első ütemben elkészül a nagyterem, melynek több fajta rendeltetést szánnak. A mobil színpad és nézőtér beépítésével lehetőség lesz kamaraszínházi előadások megtartására, illetőleg zenés és táncos műsorok rendezésére is. A terem mellett egy nagyobb helyiség is kialakításra kerül, ami díszletraktárként funkcionálhat. Mindemellett megépül a ruhatár, a melegítőkonyha és a kiszolgáló helyiségek többsége is. Szintén az első ütem részeként valósul meg az irodák kialakítása, melyeket alkalmanként a városban működő civil szervezetek is használhatnak. Az első ütemben az új épület környezet is elkészül, a tervek szerint új térburkolat és nagy parkoló is kialakításra kerül.


A hamarosan induló beruházást két ütemre osztotta az önkormányzat. Az elsőben megépül a 300-400 fős nagyterem is (Fotó: Szakony Attila/Látványterv)

 

- A második ütemben több próbaterem, klubhelyiség, további raktárak kerülnek majd kiépítésre, s természetesen az épületgépészet is tovább bővül - fogalmazott a főépítész, aki elmondta: az első ütem megvalósítására bruttó 218 millió forintot, míg a második ütemre bruttó 230 millió forintot kalkuláltak. - Reményeink szerint, ha elkészül az új közösségi ház, az minden igényt kielégít majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!