Zalakaros

2017.06.11. 13:47

Kicsit megálltak, hogy a kultúrát ünnepeljék Zalakaroson

A helyi kulturális egyesület és a közösségi ház, könyvtár szervezésében került sor szombaton a kertmoziban a hagyományos folklórestre.

Horváth-Balogh Attila

A közönséget és a fellépő hagyományőrző csoportokat Novák Ferenc, a fürdőváros polgármestere köszöntötte.

–  A hagyományápolás gazdag múltra tekint vissza Zalakaroson – jelentette ki a polgármester. – A Búzavirág, a Rügyecske, a Zöld Ág és a Bottal-fogó együttesek több, mint félszáz tagja a népi játék, a néptánc műfajában jeleskedik. Az ovisokból álló Búzavirág-csoport a legfiatalabb csapat, míg a Bottal-fogósok a szülők, nagyszülők generációja. Nagyszerű dolog ez – mert a hagyományőrzés, e rendkívül értékes tevékenység elkezdődik a legkisebbeknél, a vége pedig a nagyszülőké, azaz végigvonul a generációk során. Felemelő  volt, mikor a magyar kultúra napján a nemzedékek együttműködése jegyében együtt táncolt a 6 éves a 60 évessel. Az egy  teljesebb körű bemutatkozása, találkozója volt művészeti csoportjainknak, ez pedig a táncoslábúak estje. Fontos, hogy néha a rohanó világban kis időre megálljunk és  ünnepeljük egymást, közösségeinket, hagyományainkat, a kultúrát.

A Búzavirág Óvodai Hagyományőrző Csoport kedves műsorral kápráztatta el a közönséget
Fotó: Szakony Attila

Ezt követően a polgármester beszédében is említett Búzavirág Óvodai Hagyományőrző Csoport, a Rügyecske Táncegyüttes, a Gyöngyvirág Népi Gyermekjáték Csoport, a Zöld Ág Táncegyüttes, valamint a Bottal-fogó Táncegyüttes lépett a színpadra fergeteges műsorával.

A csoportokat a Bojtár Népzenei Együttes kísérte az est folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!