Zalakaros

2014.10.05. 14:54

Időseket köszöntöttek a fürdővárosban

Zalakaros – Ünnepi műsorral köszöntötték a fürdőváros nyugdíjas, 62 év feletti polgárait szombaton a Móra-iskolában.

Benedek Bálint

A kulturális programmal színesített eseményen közel kétszáz idős ember vett részt, ám az egész városban összesen 752 főt tartanak nyilván. - Önöktől örököltük a települést, amikor elérkezettnek látták az időt nekünk, fiatalabbaknak adták át a stafétát – kezdte tartalmas beszédét Novák Ferenc polgármester. – Az a feladatunk, hogy megoldjuk a problémákat, s mindenki számára élhetővé varázsoljuk a várost. Büszkék lehetünk, hiszen az ország egyik legvirágosabb, legbiztonságosabb és legtisztább települése vagyunk, ráadásul a turizmus tekintetében is jól állunk.

A legidősebb zalakarosi polgárt, Ambrus Ferencné Rózsika nénit Novák Ferenc polgármester köszöntette. Fotó: Gergely Szilárd

A fürdőváros első embere szerint olyan értékeket bíztak a felnövekvő generációra, mint a munka becsülete, a család biztonsága. A régi konzervatív eszmékre még a mai, felgyorsult világban is szükség van, hiszen ezek tartópillérek az ember számára. Az idősek segítségével ápolják a hagyományokat, jó példa erre a dalárda vegyeskar valamint az Ezüstklub működése.

- Sokan élnek egyedül, társuk nélkül, bizony nekik nehezebb – folytatta a városvezető. – Nem egyszerűek a hétköznapok, küzdeni a betegséggel, a nyugdíjjal és a magánnyal. Bár látszólag szélmalomharc, de nem szabad feladni.

Novák Ferenc arra buzdított minden ősz halántékút, hogy ha csak teheti, mozduljon ki otthonról, látogassa meg a barátait, beszélgessen a szomszédokkal vagy járjon el az idősek klubjába, de a dalárda is nyitva mindenki előtt.

Ezt követően Kárász Tímea népdalénekes lépett a közönség elé, majd a szép korúak emléklapot vehettek át a város vezetőitől. A polgármester köszöntötte a legidősebb lakost, a 95 éves Ambrus Ferencné Rózsi nénit, aki a Hegyalja utcában lakik. A szellemileg teljesen friss hölgy szerint a hosszú élet titka: a hit, a remény és a szeretet. Számára a legnagyobb boldogságot négy unokája és hat dédunokája jelenti, akik gyakran látogatják, így soha nem érzi egyedül magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!