Zalakaros

2015.06.19. 12:15

Ezrek pattannak nyeregbe - A Tour de Zalakaros vasárnap rajtol, de jut program szombatra is

Zalakaros - A regisztrációval tulajdonképpen már pénteken megkezdődött a vasárnapra kiteljesedő Mapei Tour de Zalakaros kerékpáros esemény, de persze jut program szombatra is.

Kerkai Attila

A zalakarosi kerékpáros túra és maraton az elmúlt években a hazánk egyik legjelentősebb bringás turisztikai eseményévé nőtte ki magát, amely egyre nagyobb tömegeket vonz. Jankovics Ferenc, a zalakarosi Teker Egyesület vezetője volt gyakorlatilag az ötletgazda, amikor nyolc évvel ezelőtt először megszervezték a Tour de Zalakaros versenyt, melyre akkor másfél százan neveztek. Érdeklődésünkre viszont a szervező már bőven ezer feletti résztvevőt említett az idei esemény kapcsán. Előzetesen 1300-an adták le jelentkezésüket, de a helyszínen is lehet még nevezni, így ez a szám biztosan bővülni fog.

S hogy mi vár a bringásokra? Sok-sok kilométer és élvezetes két nap. Szombaton 16.30-tól gyermekversenyt rendeznek a karosi Gyógyfürdő téren és lesz trial-bemutató is. Jankovics Ferenc elmondta, 17 és 20 óra között amolyan bemelegítőkört tekerhet bárki a Kis-Balaton körül, s aztán következik a vasárnap.

A rajt és a cél a zalakarosi Gyórgyfürdő téren lesz felállítva, s vasárnap innen rajtol el 10 órakor a 127 km-es Bianchi Zalakaros Maraton mezőnye, amely Zalakaros Galambok- Zalasárszeg Kisrécse Nagyrécse Palin Újudvar Gelsesziget Gelse Pölöskefő Zalaszentbalázs Börzönce Pusztamagyaród Pusztaszentlászló Söjtör Kismezőpuszta Zalaszentmihály Pötréte Felsőrajk Pacs Palkony Dióskál Egeraracsa Zalaszabar Nagyrada Kisrada Garabonc Zalakaros útvonalon halad majd. A 7Vezér teljesítménytúra 60 km-es távja ugyaninnen 10.20-kor startol, a Karos Spa Kis-Balaton 33 km-es családi túrára nevezők pedig 10.30-kor indulnak.

Fontos megjegyezni, hogy vasárnap 7 órától a helyszínen is várják a nevezéseket, így akik esetleg csak a hét végén kapnának kedvet egy jó kis bringázásról, ők sem maradnak le a karosi Tour-ról.

A tavalyi viadal egyik pillanata, emelkedőn a mezőny. Fotó: Gergely Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!