Zalakaros

2016.03.16. 14:26

Zalakaroson közel félszázan vettek részt az Országfutásban

Zalakaros – A dél-zalai fürdőváros futói ismét csatlakoztak az Országfutás programhoz, melynek célja, hogy a nemzeti ünnephez kapcsolódva jelképesen körbefussák az országot a sportkedvelők.

Pásztor András

A megmozdulás a fürdővárosban most is sikeres volt, hiszen 50 futó – köztük sok általános- és középiskolás, sőt óvodás és annál kisebb korú – összesen 170 kilométer megtételével járult hozzá az Országfutás sikeréhez.

Zalakaroson közel félszázan vettek részt az Országfutásban Fotó: Szakony Attila

A futókat, illetve a kerékpárral, sőt futó-babakocsival érkezőket Stégli János, a város sportszervezője köszöntötte. A jelenlévők a társszervező Zalakarosi Futrinkák csoportjának tagja, Antal Anita vezetésével korhű zenére melegítettek be, majd nekivágtak a távoknak.

A kicsik kedvéért a szervezők egy 2,5 kilométeres szakaszt is beiktattak, míg az edzettebbek az 5 kilométeres útvonalon futhattak. A résztvevők futás közben megcsodálhatták többek között a város új létesítményét, az öko-tavat és a körülötte létesített játszóteret, a meseerdőt, és végigfuthattak a nemrég felavatott kerékpárúton is. A jóleső kocogás után a kerékpáros centrum előtt frissítővel várták a résztvevőket a szervezők.

Az Országfutáson egyébként március 12-én összességében 7985 fő vett részt, akik összesen 70.965 kilométert futottak, ami egyben azt is jelentette, hogy ezúttal is bőven túlteljesítették a vállalást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!