A zalaiak nincsenek jó helyzetben a nyitány előtt

2019.04.09. 20:22

Szerdán Pakson a ZTE KK, azonban Ware nélkül

Máris megkezdi a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a középszakaszt a Zalakerámia-ZTE KK, ám nem a legjobb előjelekkel. Az egerszegiek szerdán (18.00) Pakson vendégszerepelnek, ám Bencze Tamás vezetőedző elmondása szerint ezen a találkozón nem számíthat Dustin Ware játékára, így a rotációjuk tovább szűkül.

Kerkai Attila

Tyrell Green (fehérben) harcosan kosárlabdázott a pécsiek ellen, és erre Pakson is nagy szükség lesz, de mindenkitől Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Az élvonalbeli férfi bajnokságban tehát megkezdődik a középszakasz, melyben a ZTE KK a középházban folytathatja (6–10. hely). A csapatok magukkal viszik az alapszakaszban elért összes eredményüket. Ebből az ötösből május közepén az első három helyezett jut be a rájátszásba. A mezőny abszolút egyben van: a Kecskemét és a DEAC 13/13-as (győzelem/vereség) mutatóval áll, a Paks, ZTE KK Sopron hármasa pedig 12/14-gyel.

Tyrell Green (fehérben) harcosan kosárlabdázott a pécsiek ellen, és erre Pakson is nagy szükség lesz, de mindenkitől Fotó: Katona/Zalai Hírlap

A Zalakerámia-ZTE KK csapata nincs jó formában és a szombati, PVSK elleni hazai vereség után Bencze Tamás vezetőedző előrevetítette, hogy csapaton belül rendezni kell bizonyos dolgokat, mert nem működik a csapatjáték úgy, ahogy szeretnék. A paksi fellépés előtt mi mást, mint azt kérdeztük: sikerült-e dűlőre jutniuk e kérdésben?

– Azt gondolom, hogy igen, és a klub vezetése is foglalkozott vele, hogy miért nem az elképzelések szerint alakultak a dolgaink – válaszolta Bencze Tamás. – Azt látom, hogy mindenki érzi a középház fontosságát, de meglátjuk, hogy mire jutunk benne. Most egy új bajnokság kezdődik, a nyolcba kerülés szempontjából fontos időszak, de nem vagyunk jó helyzetben. Dustin Ware már a múlt héten sem igazán edzett, ám játszott a PVSK ellen, azonban a combhajlító izma újra megsérült. Pakson nem játszik, s majd meglátjuk, hogy vasárnap idehaza pályára lép-e. Húzódásról van szó, ennek a gyógyulási ideje bizonytalan. Az ő posztján, az irányító szerepkörben igazán nincs helyettese, úgyhogy kényszermegoldást kell majd választanunk.

A Paks ellen a ZTE KK a szezon során egy győzelmet és egy vereséget könyvelt el. A vesztes mérkőzés a paksi fellépés volt…

– Mint mindig, természetesen most is győzni akarunk, és ebben a szezonban kétszer – az Alba és a PVSK ellen – már sikerült három légióssal is nyernünk. Ám az akkoriak nem ugyanazok a szituációk voltak, mint a mostani, hiszen ezúttal Ware, az első számú irányító nem lesz a pályán. Mást kell játszanunk, mint eddig, ezzel próbálunk meglepetést okozni, hátha sikerül – mondta még el a találkozóval kapcsolatban Bencze Tamás.

A középház másik szerdai találkozója: DEAC–Sopron. A Kecskemét ezúttal szabadnapos lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!