Egyelőre a légiósok nélkül kezdték meg a felkészülést

2019.08.05. 20:57

Munkához láttak a kosárlabdázók is Zalaegerszegen

Hétfőn mindkét élvonalbeli zalai kosárlabdacsapat megkezdte a felkészülését. A Zalakerámia-ZTE KK és a ZTE NKK női csapataiban az is közös, hogy egyelőre csak a keret magyar játékosai álltak munkába, a külföldiek később csatlakoznak az együtteseikhez.

Kerkai Attila

A ZTE KK férfi alakulata nyolc játékossal látott munkához tegnap a sportcsarnokban Fotók: Katona T./Zalai Hírlap

A Zalakerámia-ZTE KK magyar játékosai már három hete elkezdték az edzéseket, kivéve Szabó Zsoltot és a nyáron szerződtetett Simon Kristófot. Bencze Tamás vezetőedzőt hétfőn, a felkészülés hivatalos kezdetén először arról kérdeztük, hogy összeállt-e a munka menete.

– Teljes mértékben összeállt, jelenleg nyolc játékossal készülünk, és hozzájuk csatlakozik majd augusztus huszadikától az öt légiós – mondta el érdeklődésünkre Bencze Tamás. – Összesen nyolc edzőmérkőzést játszunk. Az első kettőt még huszadika előtt csak magyar játékosokkal vívjuk meg, amikor a B csoportos Veszprémmel találkozunk. Az első hivatalos edzőmeccsünket a Sopron ellen játsszuk itthon, aminek az időpontja augusztus 30. vagy 31. lesz. Szeptember elején a Falco KC is eljön hozzánk, de a kérésükre ez a találkozó zárt kapus lesz. Utána következik a Göcsej Kupa szeptember 13–15. között, rá egy hétre pedig a soproni Krasznai Kupa. Aztán nem lesz már más hátra, mint a bajnoki rajt…

A ZTE KK férfi alakulata nyolc játékossal látott munkához tegnap a sportcsarnokban Fotók: Katona T./Zalai Hírlap

A ZTE KK-tól a nyáron Papp Péter, Kis Raúl és Durázi Krisztofer is távozott. Utóbbi kosarasnak érvényes szerződése volt, amit felbontottak, de mint Bencze Tamás elmondta, az ő helyét nem töltik be, azaz végleges a keretük. S mit szól a szakvezető a távozásához?

– Júniusban leültem Durázival beszélgetni, s elmondtam neki, hogy a jövőben is 8–10 percet szánok neki a bajnoki mérkőzéseken. A többi már rajta múlik, hogy miként él a lehetőséggel – így Bencze Tamás. – Igaz, hogy az ő posztjára igazoltunk légióst, de a korábbi lehetőséget így is megkapta volna. Azt mondta, a Körmend kereste, s több lehetőséget kínált neki. Elengedtük, s nem fosztjuk meg a lehetőségtől, mert annak se lett volna értelme, ha mindez őbenne elégedetlenséget szült volna.

Bencze Tamás azt még elmondta, hogy valamennyi új légiós szerződése a szezon végéig szól és nincs benne próbajáték. Úgy fogalmazott: olyan kosarasokat választottak, akiket egyrészt ismernek (Ubilla, Johnsson), illetve megfelelően megismerték őket előzetesen.

 

A legutóbbi női bajnokságban bronzérmes ZTE NKK-t az új szezonban új vezetőedző, Molnár József irányítja. A felkészülés reggel az atlétikai pályán kezdődött, ám délután már a sportcsarnok volt a gyakorlás helyszíne.

– Tizenketten vagyunk jelenleg, hiszen négy junior játékos is velünk edz addig, amíg szeptember elején megérkezik a négy légiós – mondta Molnár József. – Augusztusban még nem játszunk mérkőzést, de úgy tervezzük, hogy szeptemberben minden hétre jut egy-egy találkozó a rajtig, közte a Göcsej Kupával.

A nők futása a sportcentrumban, jobbra Horváth Zsófia másodedző

A szakvezető elmondta: tervez változást a játékban.

– Az előző csapatból nem sokan maradtak, ezért kicsit más lesz a védekezés, illetve támadásban is átalakul az alapjátékunk – részletezte. – Augusztusban az lesz a feladat, hogy megnézzük, ki hogyan illeszthető ebbe bele. Olyan kosarasokat igazoltunk, akik jól olvassák a kettő-kettő és a három-három elleni játékot, és jól is hajtják azt végre.

Az Új-Zélandról hazatért tréner úgy fogalmazott: agresszív játékot szeretne.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!