Bővül a munkahelykínálat

2018.10.05. 07:00

A Zalai Hírlap állásbörzéjén harminc foglalkoztató keresett munkatársakat

A Zalai Hírlap évtizedek óta része a megye mindennapjainak, és fontosnak tartja, hogy a gazdaságot segítse saját eszközeivel is. Ezt Vezér Dávid, a Zalai Hírlapot kiadó Mediaworks regionális értékesítési vezetője fogalmazta meg csütörtökön a városi sportcsarnokbeli, lapunk által szervezett állásbörze megnyitóján.

Arany Gábor

Vezér Dávid, Vigh László, Balaicz Zoltán, Balogh Zsolt és Pácsonyi Imre Fotók: Pezzetta/Zalai Hírlap

Új munkahelyek létesülnek és a börze is segít

A megyeszékhelyen a 2014-es 4,7 százalékról ez évre 2,7 százalékra csökkent a regisztrált munkakeresők száma. Erről Balaicz Zoltán polgármester beszélt. A gazdasági fejlesztések eredményeként pedig újabb munkahelyek jönnek létre a városban, így minél többen megtalálhatják a nekik megfelelő állást, amihez a börze is segítséget nyújt.

A magyar gazdaság teljesítményét a legnagyobb amerikai hitelminősítők is elismerik, befektetésre alkalmasnak jelölve az országot. Ezt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos emelte ki beszédében. Felidézte, hogy 2010-ben 3,7 millió ember dolgozott, ez a szám napjainkban 4,5 millióra nőtt. A közmunkában foglalkoztatottak száma 300 ezerről 120 ezerre csökkent, és 160 ezer a nyilvántartott álláskereső. A számítások szerint a két csoportból 30-40 ezren helyezkedhetnek el a versenyszférában. Ezt a várakozást egyebek mellett az alapozza meg, hogy az építőiparban közel 80 ezer dolgozót várnak. A hazai gazdaság 4,5 százalékos idei fejlődése is azt vetíti előre: folyamatosan bővül a munkahelyek kínálata.

Vezér Dávid, Vigh László, Balaicz Zoltán, Balogh Zsolt és Pácsonyi Imre Fotók: Pezzetta/Zalai Hírlap

A megyei közgyűlés alelnöke, Pácsonyi Imre felidézte, hogy a megyei önkormányzat foglalkoztatási pályázattal támogatja a munkavállalókat és a munkaadókat. A foglalkoztatás támogatásával, ingyenes képzésekkel is segítik a hozzájuk fordulókat.

Harminc kiállító volt jelen

Balogh Zsolt, a Tungsram Operations zalaegerszegi gyáregységének vezetője arról szólt, hogy a megyében 2300 dolgozót foglalkoztatnak. Innovatív globális vállalkozásként izgalmas feladatokat, fényes karriert kínálnak a náluk munkát vállalóknak. A megnyitót követő fogadáson pohárköszöntőt mondott a Mediaworks részéről Ódor Péter, valamint a Család és KarrierPont tevékenységéről szólt a szervezet képviseletében Balaicz Zoltánné.

A Tungsram standjánál is sok álláskereső megfordult

Az állásbörzén 30 kiállító közel kétezer munkalehetőséget kínált. Számosat a Tungsram Operations Kft., melynek standjánál ottjártunkkor épp a keszthelyi Födelmesi Ádám érdeklődött. A nemrég járműipari mérnökként Győrben végzett fiatalember elmondta, hogy az Audinál töltött gyakorlati idő birtokában keres a lakóhelyéhez közelebbi állást. Úgy látja, a Tungsram által kínált fejlesztő-, illetve minőségbiztosítási mérnöki munka megfelelhet az elképzeléseinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!