Koronavírus Zalában

2020.04.06. 07:00

A világhálón szórakoztat a TELE-KA-LAND

A lapunkban is többször bemutatott TELE-KA-LAND című Interreg projekt a koronavírus-járvány miatt a legnagyobb internetes közösségi oldalra költözött.

Benedek Bálint

– Arra gondoltunk, hogy a Face­book-oldalunkat használjuk fel arra, hogy szórakoztassuk a gyerekeket, és elfoglaltságot kínáljunk nekik – mondta Gyarmati-Litter Tímea pro­jekt­munkatárs.

– Ezért játékos feladatokat osztunk meg, legyen az kreatív kézműveskedés, logikai játék, szobában vagy kültéren végezhető ügyességi feladat vagy találós kérdés. Minket pedig azzal örvendeztetnének meg az apróságok, ha az általuk készített alkotásokról fotót osztanának meg, vagy arról számolnának be, hogy kipróbálják a játékötleteinket. Ez talán a szülőknek is segítség, akik ötletet meríthetnek az interaktív játéktárunkból.

A tavaszi szünet elejére Magyarszerdahelyre tervezett Hétmérföldes Csizma mesefesztivált és a dobronaki Tavitündér fesztivált várhatóan később tartják meg, de addig is várják a gyerekek fotóit, és arra ösztönzik a felnőtteket, hogy töltsék le a TELE-KA-LAND mobilapplikációt, hisz a modern technikának köszönhetően nemcsak a meseparkokkal, de a települések többi látnivalóival is megismerkedhetnek ezáltal. A projekt tehát a vírus miatti bezártság ideje alatt virtuálisan kínál mesés határ menti élményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!