Élhető és családbarát

2019.10.30. 11:00

A programról a gyenesdiási testület alakuló ülésén

Az előző polgármester folytatja a munkát a településen (ő volt az egyetlen jelölt), a testületnek pedig öt régi és egy új képviselő a tagja.

Keszey Ágnes

A gyenesdiási képviselő-testület, balról az ötödik Gál Lajos polgármester Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

A pénteki ünnepélyes alakuló ülésen a választás eredményéről Riedl Ferenc, a helyi választási bizottság elnöke adott tájékoztatást, majd a megbízólevelek átadása után eskütételek következtek.

Gyenesdiás polgármestere Gál Lajos, a képviselő-testület tagja Góth Imre – akit alpolgármesterré választottak –, Gyutai Barnabás, Hársfalvi György, Krasznai István, Krasznai Tamásné és Vértesaljai László.

A gyenesdiási képviselő-testület, balról az ötödik Gál Lajos polgármester Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

A polgármester programismertetőjében elmondta, hogy a prioritás – önerős finanszírozásban és pályázati támogatásokkal – a lét- és vagyonbiztonság javítása, a minőségi sport és turizmus, valamint a környezetvédelem, az egészségügy fejlesztése, az oktatás és kultúra ügye, a települési alapinfrastruktúra bővítése, az élhető, családbarát közösség szellemiségében.

Az ülésen megválasztották a két bizottság (a pénzügyi, valamint a környezetvédelmi és településfejlesztési bizottság) tagjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!