Megismerkedtek az ott élő magyarság kultúrájával

2022.06.09. 11:00

A hevesisek rengeteg élménnyel tértek haza Erdélyből

Benedek Bálint

A Hevesi-iskola tanulói örökre szívükbe zárták Erdélyt

Forrás: ZH

A Hevesi-­iskola 44 hetedik osztályos diákja négy kísérő tanárral a „Határtalanul!” program keretében nemrégiben felejthetetlen napokat tölthetett Erdélyben. 

Az utazás előtt előkészítő órák keretében a tanulók megismerkedtek az ott élő magyarság kultúrájával, történelmével. Ezeken az órákon tanáraik tudatosították bennük, hogy ez a vidék 1920-ig a történelmi Magyarország részét képezte. A gyerekek történelmi időutazáson vettek részt Nagyszalonta, Nagyvárad, Gyalu, Kolozsvár, Békás-szoros, Gyilkos-tó, Vajdahunyad és Arad útvonalon. A gyergyószentmiklósi Vas­kertes Általános Iskolát is meglátogatták: tanulóinak, tanárainak ajándékokkal és közös műsorral kedveskedtek. Mint elmondták, mindannyian örökre szívükbe zárták az átélt élményeket, és a nemzeti összetartozás napján megrendezett iskolai témanap keretében megosztották ezeket az iskola többi tanulójával is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!