Zalaegerszeg

2017.04.10. 20:10

Vigasz, bátorítás - Börtönben misézett a pannonhalmi főapát

Zalaegerszeg - Vigasztalni, bátorítani szeretném azokat is, akik börtönben vannak, fogalmazott dr. Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát, aki hétfőn az egerszegi büntetés-végrehajtási intézetben misézett.

Arany Gábor

- A korunkhoz illő hasonlattal szeretnék élni, a GPS-nek is van segítő funkciója, hogyha az ember eltéved, ez pedig az újratervezés - fogalmazott érdeklődésünkre a főapát. - Arra szeretnék ezzel utalni a fogvatartottaknak, hogy ebből az állapotból van kiút. Mindig lehet újrakezdeni, ha belülről, magukban kezdik az építkezést, akkor innen kikerülve meg tudják változtatni az életüket - mondta dr. Várszegi Asztrik püspök, aki húsvéti ajándékként könyveket hozott magával a fogvatartottaknak.

Dr. Várszegi Asztrik azt hangsúlyozta a fogvatartottaknak: ebből az állapotból van kiút Fotó: Pezzetta Umberto

Egyházi méltóság látogatása nem példa nélküli a megyei büntetés-végrehajtási intézetben. Gyöngyös Balázs börtönlelkész elmondta, a fogvatartottak számára évente öt szentmisét tartanak a jeles ünnepekhez kapcsolódóan, és minden alkalomra igyekszik megnyerni egyházi vezetőt. Misézett itt már Veres András győri püspök, Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, Márfi Gyula veszprémi érsek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!