Zalaegerszeg

2015.10.29. 10:19

Vadai Ágnes, a DK alelnöke Egerszegen

Zalaegerszeg – A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, Vadai Ágnes tartott lakossági fórumot kedden este a megyeszékhelyen.

Arany Horváth Zsuzsa

A Gyurcsány Ferenc volt kormányfő elnöklete alatt működő ellenzéki párt alelnöke a zalaegerszegi találkozó előtti sajtótájékoztatón Keresztes Csaba választókerületi elnök és Nagy Zoltán, a DK megyei koordinátora társaságában beszélt arról, hogy a nemrég napvilágot látott DK-röpirat az alapja annak a közös gondolkodásnak, amelynek során kialakul a 2016 februárjában véglegesítendő politikai program. Ettől azt reméli a DK, hogy egyben választási sikerhez is segíti a kormányváltásban érdekelt ellenzéki és társadalmi erőket.

„Nem ilyen az az ország, amit 1848, 1956 hősei szerettek volna. Ma már nemcsak a trafikokat, kaszinókat, földeket, hanem a törvényhozást is elrabolta a jelenlegi maffiakormány, nem problémákra, hanem személyekre hoznak törvényeket", mondta Vadai Ágnes, hangsúlyozva, a paragrafusokat üzleti megfontolások diktálják, de nem az ország, hanem a kormányzati holdudvar gazdagodása érdekében. A DK a nyugodt, élhető, a leszakadókat felemelő polgári demokratikus ország újjáépítését szeretné elérni, ehhez a baloldalon összefogásra van szükség, jelezte a politikus.

„Ma nincs olyan hazai teljesítmény, amire büszkék lehetnénk a nemzetközi színtereken, még mindig a 6:3-ból élünk", jelentette ki az alelnök, hozzátéve, nehéz feladat vár a demokratikus erőkre, a XXI. századi magyar történelem sztoriját kell megcsinálniuk: esélyt adni az esélyteleneknek, hogy ne menjenek el még többen az országból, hogy az egészségügy és az oktatás újra talpra álljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!