Zalaegerszeg

2017.01.16. 18:40

Vacsoraszerződés civil módra

Zalaegerszeg - Közös répavacsorával pecsételték meg szombaton a gyakorlatban már többször bevált együttműködésüket a pózvai városrész polgárőrei és a helyi Összefogás Egyesület.

Fincza Zsuzsa

- A rendezvényeink zömét az egész városrész számára szervezzük, ezért a megvalósításához szükségünk van a többi civil szervezet erejére is - magyarázta Tanainé Farkas Zsuzsanna, az Összefogás Egyesület elnöke. - Ez eddig is működött, a polgárőr egyesületre például mindig számíthattunk. Úgy döntöttünk, az idén már a tervezésnél összedugjuk a fejünket, elmondjuk, ki mit szeretne megvalósítani, mi az, amiben közösen többre megyünk.

A vacsora is ennek a jegyében készült: a zömmel férfinép alkotta polgárőrök adták az alapanyagot, a kondérba bekészítették a saját kezűleg savanyított répát és a jusson minden kanálba" elv alapján a húst sem sajnálták. A főzelék savát-borsát, azaz a végső ízesítést a főleg asszonyok alkotta Összefogás Egyesület végezte.

Készül a közös vacsora. Balról: Somogyi Ferencné, Balázs Imre, Némethné Kámi Anikó és Zsálek Tibor Fotó: Fincza Zsuzsa

- A polgárőrség is része Pózva mindennapjainak - hangsúlyozta Zsálek Tibor, az egyesület elnöke. - Büszkén mondhatjuk, hogy városrészünkben egyre inkább visszaszorul a bűnözés, leginkább csak a külön szigetet képező szociális intézményekben fordul elő néhány eset, jobbára kisebb lopások.

Ez nemcsak a szolgálatban töltött óráknak, a Szomszédok Egymásért Mozgalomnak, az idősek körében végzett rendszeres felvilágosító munkának köszönhető, hanem annak is, hogy mindenhol jelen vagyunk és felhívjuk a figyelmet a veszélyekre. Mindenki tudja, kinek kell szólni, ha valami gyanúsat tapasztal.

Bár a tervek részletes kidolgozása még folyik, az Összefogás Egyesület máris meghívta a polgárőröket a február elején tartandó egészségnapra, s úgy döntöttek, az idei gyermeknapon a márokföldi kalandparkba viszik a gyerkőcöket.

Ott aztán tényleg jól jön majd a segítség. Fellelkesedve a civilek karitatív akcióinak sikerén, elhatározták, ők a krízishelyzetbe került kisgyermekes családokon igyekeznek majd segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!