Zalaegerszeg

2016.01.07. 15:25

Tanácsadás, pályázatírás

Zalaegerszeg - Ingyenes tanácsadással, önköltséges pályázatírással segítik a városban működő vállalkozásokat, civil szervezeteket, egyházakat és más intézményeket a csütörtökön átadott fejlesztési iroda munkatársai.

Arany Gábor

A megnyitón Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett rá, Zalaegerszeg a jelenlegi 2014-20-as európai uniós fejlesztési ciklusban összesen 11,2 milliárd forint támogatást használhat fel a terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretéből. Az összeg jelentős hányada a gazdaságfejlesztést, vagyis munkahelyek megőrzését, új álláshelyek teremtését, vállalkozások fejlesztését szolgálja, ezen kívül oktatási, szociális, egészségügyi és kulturális célokra is jut a pénzből.

A településfejlesztési operatív programból a következő öt év alatt egy milliárd forint fordítható foglalkoztatás fejlesztésre, képzésre, átképzésre. Ebből az összegből jutott a Deák téri új épületben helyet kapott fejlesztési irodára is, amit az önkormányzati tulajdonú, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó, 20 éve ténykedő Kontakt Humán Kft. működtet a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt-től bérelt helyiségekben. Itt a jövő héttől három alkalmazott a városban működő vállalkozások, civil szervezetek, egyházak és más intézmények számára kínál pályázati tanácsadást és igény esetén nyújt segítséget a pályázatok elkészítéséhez - önköltségi díjazásért.

Ezen túlmenően közvetlen támogatásként a vállalkozások képzési, átképzési igényei alapján segít az oktatási programok indításában is, a képzőhelyek bevonásával, erről már Vadvári Tibor alpolgármester beszélt.

A városi ügyfélszolgálati iroda mellett található fejlesztési iroda másik feladata, hogy az önkormányzatnak információkkal szolgáljon arról, milyen pályázatokkal, mekkora összeget és milyen célra kívánnak felhasználni a zalaegerszegi pályázók, emelte ki Balaicz Zoltán. Ez szükséges ahhoz, hogy a város eredményesebben lobbizhasson a támogatások megszerzése érdekében, mert az a cél, hogy minél több uniós fejlesztési forráshoz jussanak az egerszegi vállalkozások, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!