Zalaegerszeg

2015.09.24. 12:58

Szenior akadémia Zalaegerszegen - Már a próbaévre kétszázan jelentkeztek

Zalaegerszeg - A Szenior akadémia, azaz az országos nyugdíjas szabadegyetemi program keretében az 55. életévüket betöltött időskorúak bővíthetik ismereteiket.

Arany Horváth Zsuzsa

Az ingyenes tanulási lehetőségről tegnap adott tájékoztatást Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Lambertné Katona Mónika, a BGF megbízott dékánja, Boda László, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke. Az őszi időszakban október 8., november 5., december 3. 3-3 előadást hallgathatnak meg a tanulók a BGF Gazdálkodási Karán (Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/A). Szorgalmuk jutalmául a végén a környezet- és természetvédelmi ismereteiket bővítő kiránduláson vehetnek részt.

Az első tanítási napon a közigazgatás rendszerének működéséről, az élethosszig tartó tanulásról, az idősbarát üdülési és utazási programokról hallhatnak az szenior diákok, novemberben az önkéntes munka európai és hazai hagyományairól, a tanulás mentális hasznáról, és a zalai egészségügyi ellátás rendszeréről lesz előadás. Decemberben megtudhatják, hogyan jelennek meg az idősek a statisztikában, milyenek az időskori megismerési folyamatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!