Zalaegerszeg

2016.09.13. 12:32

Sok volt a szúnyog, több volt az irtás

Idén- a sok csapadék miatt – az előző évekhez képest több szúnyoggyérítésre volt szükség- hangzott el a Balatoni Szövetség elnökségének napokban megtartott ülésén.

Zalai Hírlap

Mint a szervezet elnöke, Balassa Balázs érdeklődésünkre közölte: idén komoly változások voltak a finanszírozásban és a kivitelezésben. Az elmúlt években a Balatonnál a csípősszúnyogok elleni védekezés forrását fele-fele arányban biztosították térség önkormányzatai és a Magyar Turizmus Zrt., a védekezést a BSZ bonyolította.

Idén tavasszal a Balatoni Szövetség koordinálásában és az önkormányzatok finanszírozásával két biológiai gyérítést végeztek, majd augusztus elejéig a védekezés az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálásával és állami finanszírozással zajlott. Az előző évekhez képest jelentősen több gyérítésre volt szükség - Balassa Balázs közlése szerint így kezelhetővé vált a helyzet és jelentősen nem tudott elszaporodni a csípősszúnyog.

Az augusztus 20-i ünnepségekre készülve ismét szükségessé vált a gyérítés- ezt ismét a Balatoni Szövetség végeztette. A szervezet elnöke hozzátette: ha az ősz során elengedhetetlenné válik a térségben egy kémiai gyérítés az csak akkor valósulhat meg, ha az érintett települések biztosítják a védekezés anyagi hátterét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!