Zalaegerszeg

2016.12.21. 16:41

Piaci szereplők fejlesztési terveiről és az önkormányzati cégekről is tárgyaltak

Zalaegerszeg – Az önkormányzati cégek működésében prioritás a közszolgáltatási feladatok ellátása, s ez az elv az előzetes üzleti tervek, illetve az ügyvezetők premizálási feltételeinek elfogadásakor is érvényesült.

Horváth A. Attila

A városi közgyűlés legutóbbi ülésén tárgyalt témáról dr. Tóth László, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője szólt a képviselőcsoport sajtótájékoztatóján. Mint mondta, e gazdasági társaságok árbevétele jelentős részben az önkormányzati megrendelésektől  függ,  ugyanakkor a képviselők azt szeretnék, hogy a cégek szabad kapacitásukkal a piacon is megjelenjenek, és az ott elért pénzügyi eredményeket  a közfeladatok ellátásában hasznosítsák.

Bali Zoltán frakcióvezető-helyettes a város 2016-os költségvetésének 4. negyedévi módosításával kapcsolatban kifejtette: a büdzsé fő szerkezeti összetételén nem kellett változtatni, annak ellenére sem, hogy az iparűzési adóbevételeket az év során visszafogta két központi jogszabályi változás. A működési bevételek ugyanakkor nőttek, és a gazdaságfejlesztési célú telekeladásokból is bevétel folyt be az önkormányzathoz. A város idei költségvetését 20 milliárd 193 millió forintos főösszeggel lehet zárni. Bali Zoltán az északi ipari parki területek hasznosítása érdekében meghozott támogató döntésekről is szólt. Négy, fejleszteni szándékozó cég – DTI Hungary, Edelmann, Timbertech, Mould Tech – a tervezett beruházásokkal összesen 400 új munkahelyet hoz létre Zalaegerszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!