Zalaegerszeg

2014.12.18. 13:20

Megjavítják a leszakadt útburkolatot

Zalaegerszeg - Az ősszel, a nagy esőzések időszakában leszakadt a Csácsi-hegyre vezető út széle a kápolna alatt.

Győrffy István

A rongálódás az első kőkereszt és a kápolna közötti szakaszon, olyan helyen történt, ahol a szakadás felőli oldalon egy több méteres mélységű horhos húzódik, a másik oldalon pedig egy rézsű magasodik, így a veszélyessé vált szakaszt kikerülni nem lehet. A szakadék felőli útszél, a már lesüllyedt részen túl is megrepedt, további, még nagyobb leszakadások a nagy forgalom miatt bármikor előfordulhatnak. A hegyre a város felőli oldalon csak ez az út visz fel, a másik megközelítési lehetőség, nagy kerülővel, a Csácsi arborétumon túlról lehetséges.

Tekintettel arra, hogy nagy forgalmú útról van szó, az önkormányzat igyekszik minél előbb biztonságossá tenni a veszélyessé vált szakaszt. Az út javítását Herkliné Ebedli Gyöngyi, önkormányzati képviselő koordinálja, aki az érintettek bevonásával, a veszély elhárítása érdekében a napokban egyeztetést szervezett. Ezen megállapodás született arról, hogy az út melletti telek tulajdonosa, Varga Zsolt, rendelkezésre bocsátja a szükséges telekszélt, úgy, hogy a kártalanítási eljárás befejezése előtt megkezdhető a rézsű feltöltése a területén. A megerősítésre kerülő útszakasz továbbra is egy sávnyi szélességű lesz, a kétsávos bővítés jelenleg nem megoldható. Közlekedni azonban, a hegyre érvényes szabály betartásával, miszerint a felülről lefele haladónak van mindig elsőbbsége, biztonságos módon lehetséges lesz.

Az előkészítési munkák folynak tehát, s ha az időjárás is engedi, januárban a helyreállítás is megkezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!