Zalaegerszeg

2016.01.08. 20:38

Koccintottak 2016-ra

Megyei körkép -Az elmúlt év eredményeiről, valamint az idei tervekről is szó esett tegnap a városaink új évi fogadásain.

Arany Gábor

- Zalaegerszeg politikai szempontból mindig a béke szigetének számított - fogalmazott beszédében Balaicz Zoltán polgármester közel háromszáz vendég előtt az önkormányzat új évi fogadásán az Arany Bárány télikertjében. - A közgyűlési patkóban ülők egymást nem ellenségnek, hanem nemes ellenfélnek tekintik. Amikor a városunk érdekében dolgozunk, nincsenek jobboldali vagy baloldali polgárok, csak zalaegerszegi polgárok vannak, akikért együttes erővel kell dolgoznunk - mondta. Az elmúlt év eredményei közül megemlítette, hogy az esztendő végéig közel 1800 új munkahely jött létre, 2016-ban pedig további ezres nagyságrendben a munkahelyek számának bővülése várható. Így már a munkaerőhiányt kell majd közös összefogással megoldani.

A zalaegerszegi fogadáson Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Vigh László parlamenti képviselő, Szili Károly, a Zalapack 96 Kft. ügyvezetője, Balaicz Zoltán polgármester, Lang János, a Flex magyarországi alelnöke és dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke
Fotó: Pezzetta Umberto

Emlékeztetett rá, hogy a Virágos Magyarországért versenyen a megyeszékhelyek kategóriájában Zalaegerszeg első helyen zárt, a kórházban hét milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg. A volt Pais-iskolában 200 millió forintos beruházással elkészült az új idősotthon első üteme. A mikro- és kisvállalkozások részére országosan is egyedülálló kamattámogatási rendszert vezetett be a város. Az Ipari Park az országban elsőként nyerte el a Tudományos és Technológiai Park címet. A jövőről szólva kiemelte: 2020-ig fejlesztésekre 11,2 milliárd forinthoz jut a város.

Az új évi fogadáson adták át két cégnek az önkormányzat Innovációs díját, amelyet Németh Miklós grafikusművész két rézkarca testesített meg. A Flextronics International Kft. nevében a cég magyarországi alelnöke, Lang János, míg a Zalapack 96 Kft. díját Szili Károly ügyvezető vette át Balaicz Zoltántól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!