Zalaegerszeg

2009.07.28. 02:29

Hamarosan épülhet

Zalaegerszeg (haa) - A besenyői városrészben dr. Veres András megyés püspök mutatott be vasárnap búcsúi szentmisét, egyszersmind megáldotta az épülő új katolikus templom alapkövét.

Horváth A. Attila

A műemléki védettségű zalabesenyői temetőkápolna nehéz megközelíthetősége és kis mérete miatt egyre kevésbé volt alkalmas a szentmisék befogadására, ezért vette tervbe a Mária Magdolna plébánia az új templom építését. Miután a város közgyűlése idén februárban telket ajánlott fel e célra az egyházközségnek, elkezdődhettek a beruházás előkészületei. Vasárnap, a Szent Anna tiszteletére rendezett hagyományos településrészi búcsú alkalmával elhelyezték az épület alapkövét, továbbá a szombathelyi megyés püspök (a kerületi paptársak jelenlétében) megnyitotta az esperesi kerületben a papok évét.

Mint Stróber László apátplébánostól megtudtuk, az egytornyú, egyhajós, Szent Anna titulusú templom körülbelül 130 négyzetméter alapterületű lesz, tornyának magassága a kereszttel együtt eléri a 16 métert. Hagyományos építészeti stílusával jól illeszkedik majd a Besenyő utca családi házas övezetébe. Várhatóan 150-180 fő kényelmes befogadására lesz alkalmas, építése ősszel kezdődhet el.

Stróber László hozzátette: számításai szerint nagyjából másfél év alatt készül el a beruházás, így a felszentelés 2011 tavaszán várható. Az épület tervezője a Czigány István vezette Zala Art Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!