Zalaegerszeg

2017.06.21. 17:42

EZE: túl magas volt a telkek ára

Zalaegerszeg - Dr. Kocsis Gyula, az EZE zalaegerszegi önkormányzati képviselője szerint a kedvezményes telkek iránt a magas áruk miatt nem volt érdeklődés.

Arany Horváth Zsuzsa

Zalaegerszeg 30 telket vont be tavaly a CSOK programba belépők számára eladni remélt területek közé, ám ezekből csak hármat értékesítettek. A képviselő tegnapi tájékoztatóján elmondta, az érdeklődés hiánya a magas árral magyarázható, amely átlagos méret esetén is 6,4 és 3,4 millió forint közé esett. A városnak többet kellene tennie azért, hogy segítse a megnövekedő munkaerő-piaci igények szerinti letelepedést, fogalmazott Kocsis Gyula, erre szerinte forrás lehet a magas iparűzési adó.

Az EZE képviselője kifejtette: felháborítónak tartja, hogy felsőbb utasításra, államtitkári levélnek megfelelve változtatott beruházási célt a város: az 1,1 milliárdnyi, napelempark kialakítására nyert EU-s pénzt közintézmények (sportcsarnok, önkormányzati hivatal) szigetelésére csoportosították át, törölve a megújuló energiaforrások támogatását szolgáló napelemparkot a zalaegerszegi fejlesztések közül. A szigetelési projektben eddig 558 millió forint volt, amelyből iskolák energetikai korszerűsítését, azaz szigetelését finanszírozza a város.A városi idősügyi tanács koncepciójáról szólva jelezte, a terveik közt szerepel, hogy a színház kedvezményes árú matiné előadásokkal készüljön a nyugdíjasok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!