Zalaegerszeg

2016.06.08. 18:50

Egerszegi évszázadok - Új kötet született a város történetéből

Zalaegerszeg - Szerdán délután mutatták be a tavalyi várostörténeti konferencia előadásait tartalmazó, Egerszegi évszázadok című tanulmánykötetet.

Arany Horváth Zsuzsa

A kötetet Molnár András, a Zala Megyei Levéltár igazgatója szerkesztette, a szerzők között a megyei levéltár és a Göcseji Múzeum munkatársait köszöntheti az olvasó, aki elmerülhet a középkori mezőváros kialakulásának eseményeiben, a plébániatemplom építésében, az egerszegi jeles polgárok (Keresztury József, Tivolt János, Pathy János) életében, az önállóságért harcoló település XIX. századi küzdelmeiben, a városi címer változataiban, a politikai-közéleti testületekben zajló csatározásokban.

Balaicz Zoltán, Kiss Gábor, Molnár András, kezükben az új könyvvel
Fotó: Pezzetta Umberto

A kötet létrejöttét és a tanulmányok íróinak munkáját Balaicz Zoltán polgármester méltatta, a könyv számtalan érdekes momentumaira Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója hívta fel a díszterembe gyűlt hallgatóság figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!