Zalaegerszeg

2017.02.21. 19:53

Dr. Pósfai György az öreg fákról beszélt

Zalaegerszeg - Dr. Pósfai György biológus, a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Központ Biokémiai Intézetének igazgatója „Évszázadok élő tanúi - Faóriások Magyarországon” címmel tartott előadást kedden a Göcseji Múzeumban.

Arany Horváth Zsuzsa

A professzor hosszú évek óta - az öreg fákat keresve - GPS-szel, bozótvágóval és fényképezőgéppel felszerelve indul túráira. Amellett, hogy járja az ország eldugott zugait - köztük Zalát is, hogy a famatuzsálemek állapotát felmérje, majd azt egy weboldalon és (2005-ben) könyvalakban közkinccsé tegye -, a Szegedi Biokémiai Intézet igazgatója, aki speciális génsebészettel szerzett nemzetközi hírnevet. A vendég (a képen középen) a múzeum és az Országos Erdészeti Egyesület Zalaegerszegi Helyi Csoportja meghívására érkezett kedden Zalaegerszegre, mellette balról Vissi Géza erdész, jobbra pedig Kaján Imre múzeumigazgató Fotó: Pezzetta Umberto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!