Zalaegerszeg

2016.12.12. 20:10

Burkolatfelújítása Batsányi utcában

Zalaegerszeg - Megújult az utca aszfaltburkolata, a csapadék elvezetésére szegély és vízelnyelő aknák épültek.

Arany Gábor

Hétfőn délelőtt sajtóbejáráson számoltak be a Batsányi János utca felújításának utolsó üteméről. Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett rá, az arányos fejlesztés jegyében igyekeznek minden városrészben felújításokat végrehajtani. A Batsányi utcában folyt munkálatok negyedik ütemében a Dózsa és Gárdonyi utca között 160 méteren a korábbi repedezett, kátyús burkolatot új aszfaltszőnyeg váltotta fel, és a csapadékot K -szegély tereli az új víznyelőaknákba.

Balról: Bali Zoltán, Balaicz Zoltán és Cseke Tibor, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportjának vezetője a bejáráson
Fotó: Katona Tibor

Ezzel a 8,2 millió forintos beruházással befejeződött az utca teljes felújítása. A másik két szakaszon ezt megelőzően, 2013-ban és 2015-ben dolgoztak. Akkor összesen közel 13 millió forintból az Arany és a Jókai utca között kettő ütemben újították fel a Batsányi burkolatát, miután ott lezajlott a szennyvízcsatorna rekonstrukciója. Bali Zoltán önkormányzati képviselő felidézte, hogy 2015-ben a Mikes utcában újították fel a burkolatot az ivóvízhálózat és a szennyvízcsatorna rekonstrukcióját követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!