Zalaegerszeg

2016.11.22. 22:01

Az Ady-iskolában a névadóra emlékeztek

Zalaegerszeg - Az idén 25 éves Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola a névadója születésnapjára emlékezett tegnap.

Arany Horváth Zsuzsa

November 22-én született a magyar líra egyik legnagyobb géniusza (1877-1919), aki mindig is ifjú szívekben kívánt élni. Az egerszegi diákok az intézmény udvarán álló szobra előtt mondták el verseit: Németh Anna Rebeka, Kiss Csenge, a gimnáziumi fakultásból pedig Mészáros Alíz Alexa, mindannyian korábbi szavalóverseny győztesei. Az osztályok Czigány László igazgatónak a költő alakját idéző beszéde után egy szál szegfűt helyeztek el a talapzaton.

A tegnapi Ady-ünnepség után virágot helyeztek el a szobor lábánál az iskola osztályainak képviselői. Előtérben jobbra Németh Sára 7.b osztályos, és Szabó Barnabás 5.b osztályos tanuló   Fotó: Pezzetta Umberto

Ady édesanyja 1936-ban mondta el egy rádióbeszélgetésben: Bandi fiának ez a virág volt a kedvence. Az Ady-hét keretében délután nyílt napot tartottak a szülőknek és a leendő diákoknak, a következő napokban tanulmányi- és sportversenyek, koncertek várják az iskola tanulóit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!