Zalaegerszeg

2015.04.20. 18:19

Az építményadót nem szavazta meg dr. Kocsis Gyula

Zalaegerszeg - Tartózkodott az építményadó megszavazásakor dr. Kocsis Gyula, az Együtt Zalaegerszegért Egyesület elnöke hangzott el tegnapi sajtótájékoztatóján.

Szabó Judit

Rámutatott: megérti, hogy pótolni kell a hiányzó bevételeket, de nem szerencsés ilyen direktben, s csak a vállalkozókat sújtva bevezetni egy új adót. Szerinte át kellene gondolni a város kiadásait, a nem kötelező feladatok finanszírozását. Dr. Kocsis Gyula szerint az építményadóból nem fog befolyni a várt 600 millió forint, így további intézkedésekre lesz szükség a költségvetés egyensúlyához. A lakásrendelet szigorítását támogatta, s az iparűzési adó adómentes határának felemelését is.

Orbán Viktor zalaegerszegi látogatásáról elmondta: furcsa, hogy a miniszterelnök egyes városokkal együttműködési megállapodást köt, míg más településekkel nem, mert az ország vezetésének kötelessége lenne valamennyivel együttműködni. Ugyanakkor jó és fontos, hogy Orbán Viktor megismerte a zalaegerszegi problémákat, s üdvözlendő, ha minden megvalósul, amit a városnak ígért, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!