Zalaegerszeg

2016.12.22. 20:30

Fogyatékkal élők segítettek sorstársaikon

Zalaegerszeg - Fogyatékkal élők segítették sorstársaikat. Így lehet összefoglalni annak a gyűjtési akciónak a lényegét, amelynek eredménye csütörtökön délután vált láthatóvá a fogyatékkal élők pózvai otthonában.

Arany Gábor

Az intézményben jelenleg kilencvennyolcan élnek, gyermekek és felnőttkorúak is.

- Mi hasonló sorsúként tudunk a legtöbbet segíteni, hiszen sokkal jobban átérezzük az itt élők helyzetét, mint az egészségesek. Tudjuk, hogy esetenként az apróságok is megkönnyíthetik az itt élők, dolgozók mindennapjait - fogalmazott az elmúlt évben alakult Fogyatékkal Élők Megyei Egyesületének vezetője, Tóth Ágnes. Mint elmondta, a vakok és gyengénlátók egyesületével összefogva szervezték meg a gyűjtést. Tagjaik és egyesületen kívüli magánszemélyek adományait hozták el a pózvai otthonba.

- Gyümölcs, édesség, ruha, játék, szék, asztal, turmixgép, telefon, magnetofon, televízió, botmixer került a csomagokba. Nem egyszeri akciónak szántuk, tervezzük már a folytatást, és nem csak karácsonykor jövünk el. Szeretnénk ugyanis jelképesen örökbe fogadni a gondozottakat - magyarázta Tóth Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!