Zalaegerszeg

2015.04.29. 16:50

A zalaegerszegi belváros új arculata

Zalaegerszeg – A Deák téri társasház földszintjén, júliustól egy helyen intézhetik az ügyfelek a helyi közszolgáltatási ügyeiket.

Jóna István

 

Ez is a történelmi városközpont rehabilitációs programjának eredménye. A projekt 2009 októberében kezdődött, az első üteme 1,6 milliárd forintba került, s április végén lezárul, közölte tegnap Dékány Endre, az önkormányzat műszaki bizottságának elnöke, aki Gecse Péter alpolgármesterrel, Bertók Sándor főépítésszel és Oláh Gáborral, a Városfejlesztő Zrt. vezetőjével hívta a sajtót a projektzárás alkalmából belvárosi sétára.

A rendezvényen bemutatták, mi minden valósult meg. Dékány Endre felidézte, a Kossuth utca átalakításával indult a munka 2010 tavaszán, majd megújult a piactér, elkészült az északi tehermentesítő út első szakasza, a csipkeházi rekonstrukció, s átépítették a Dísz teret.


Gecse Péter (jobbról), Dékány Endre, Bertók Sándor és Oláh Gábor a bejáráson, a Deák téri új lakó-, üzlet- és irodaház előtt. Fotó: Pezzetta Umberto

A tér északi oldalán még dolgoznak, de hamarosan elkészülnek a munkákkal. Szintén a belváros-rehabilitáció keretében újult meg a polgármesteri hivatal előtti tér. Az utolsó elem, a Deák téri társasház kialakítása késett, ugyanakkor már áll az épület. A földszintjén kialakítottak egy 200 négyzetméteres ügyfélszolgálati irodát, ahol a városi közszolgáltatásokkal kapcsolatos ügyeket lehet intézni várhatóan júliustól.

Bertók Sándor úgy értékelte, a fejlesztések nagyszerűen illeszkednek a történelmi városközponthoz. Hangsúlyozta, a projekt 2. és 3. üteme is elkészül hamarosan 100 százalékos uniós támogatásból, mintegy 3 milliárd forintból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!