Zalaegerszeg

2013.04.12. 15:40

A városi kitüntetésekről

Závodszky István néhai megyei nemzetőrparancsnoknak posztumusz díszpolgári címet, Vajda Lászlóné nyugalmazott gimnáziumi tanárnak és Bita Józsefnek, a ZTE volt labdarúgójának pedig Pro Urbe díjat adományozott a közgyűlés.

Horváth A. Attila

A csütörtöki zárt ülésen hozott döntést Gyutai Csaba polgármester ismertette a pénteki sajtótájékoztatón. Mint mondta, a közgyűlésen a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ sikeres felsőoktatási pályázatáról, a városrehabilitációs projektről és a közlekedési rendszer fejlesztéséről szóló beszámoló volt a legfontosabb téma.

Ez utóbbi beruházás előkészítésére 604 millió forint támogatást nyert a város. Jelezte továbbá, hogy a Kosztolányi téri óvoda fejlesztésére, valamint a sportcentrumban és Botfán műfüves futballpálya kialakítására is pályázatot nyújt be a város. Gyutai Csaba beszámolt arról, hogy dr. Farkas Tibor városi rendőrkapitányi kinevezését támogatta a testület, s arról is, hogy megteremtik a volt Alugép-telephelyen működő cégek jobb megközelíthetőségének feltételeit.

Dr. Kovács Gábor jegyző a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet megalkotását és a közterület-használati feltételek módosítását emelte ki. Balaicz Zoltán alpolgármester pedig elmondta, hogy elfogadták a Klebelsberg intézményfenntartóval kötendő használati és vagyonkezelési szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!