Zalaegerszeg

2016.02.23. 09:31

A Pannon Írók Társasága tisztújítása

Zalaegerszeg - Nemrégiben tisztújítás zajlott le a zalai írókat tömörítő, egyesületi formában működő szervezet élén.

Arany Horváth Zsuzsa

„A Zala megyében élő és alkotó vagy a megyéhez más módon kötődő egyesületi rendes tagok műveinek, munkásságának ismertetése, népszerűsítése, köteteinek szükség és lehetőség szerinti kiadása, illetve kiadásának elősegítése", olvasható a társaság feladatairól. Ennek megfelelően a mintegy harminc tagot számláló egyesület legnagyobb, legfontosabb vállalása a Pannon Tükör című, 20 éve fennálló kulturális művészeti folyóirat kiadása. A társaság vezetését (és egyben a Pannon Tükör főszerkesztését) eddig Péntek Imre József Attila-díjas, zalaegerszegi Pro Urbe díjas költő látta el.

Az írószervezet vezetésének mandátuma nemrég lejárt, a tagságot képviselő közgyűlés Cséby Géza írót, költőt választotta új elnökül, alelnöke Kardos Ferenc irodalomtörténész lett. Mindketten eddig is kötődtek a Pannon Tükör szerkesztőségéhez.

Mint az új elnöktől megtudtuk, a társaság eddigi gazdálkodásáról a napokban tájékozódnak, s találkoznak a lapot támogató zalai önkormányzatok vezetőivel is. A továbbiakra és a Pannon Tükör jövőjére is visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!