Zalaegerszeg

2016.04.19. 16:18

A jövő mérnökei

Zalaegerszeg - A városban a Pannon Egyetem (PEN) égisze alatt megvalósuló mechatronikai mérnök képzésre 107-en jelentkeztek februárban, ami 50 százalékos emelkedést jelent a korábbiakhoz képest.

Arany Horváth Zsuzsa

A jó hírről kedden dr. Szalai István dékán tájékoztatta a sajtót. A Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet duális képzéséről és a városi együttműködésről Vadvári Tibor alpolgármester és dr. Háry András, a Zalaegerszegi Technológiai Centrum vezetője számolt be. Mindannyian jelezték, a képzés februárban került át a PEN-hez, az együttműködés sikeres. Az itt tanulók városi ösztöndíjat kapnak, a 19 cég jóvoltából a duális képzésben részt vevők pedig a 7,5 szemeszter alatti 3000 gyakorlati óra után juttatást élvezhetnek.

A felvételi jelentkezésüket ide beadó végzős középiskolások közül 65-en első helyen jelölték meg a zalaegerszegi képzést, ami elvileg meghaladja a jelenlegi felvehető létszámkeretet, azonban - mint Szalai István jelezte - van mód az átcsoportosításra, a PEN-en még nem fordult elő, hogy a kellő pontszámot elért érettségiző ne jutott volna be a mérnökképzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!