Zalaegerszeg

2014.12.18. 15:05

A jorkyball NB I Egerszegen is bemutatkozott

Zalaegerszeg – A jorkyball sportágnak már van NB I-es pontvadászata idehaza. Ennek a harmadik fordulója zajlott le vasárnap megyeszékhelyünkön.

Varga Andor

A zalabesenyői városrészben található jorkyball klubban két helyi csapat is vitézkedett. Ezek közül a Federál Zalaegerszeg (Bánhegyi Miklós, Fregán Attila, Kámán Attila, Rigó Csaba) áll jobban a tabellán, a 3. helyet foglalja el (19 pont); míg a Zalaegerszegi Jorkyball Klub (Mazzag András, Molnár Bence, Rohonczi Tamás, Balogh Attila, illetve az ebben a fordulóban nem játszott Simon Ádám, Kovács Gergő Dániel és Gorza Péter) ötödik (13) az összesítésben.

– Az idei a jorkyball NB I első szezonja – mondta el a házigazda, a helyszínül szolgáló klubot vezető Mazzag András. – A bajnoki mezőnyt kilenc pesti, valamint egy tatabányai csapat alkotja a két zalaegerszegi együttes mellett. A fordulók zöme a fővárosban zajlik, de mi is kaptunk két rendezést: a mostani erőpróbán kívül még tavasszal is összegyűlünk majd Egerszegen. A sportág fejlődik és terjed az országban, a nemrég létrejött szövetség célja, hogy további helyszíneket és csapatokat vonjon be a munkába, és hogy létrehozzon alsóbb osztályú bajnokságokat is.

A jorkyball 20 négyzetméteres pályán, kis kapukra zajló, a labdarúgáson alapuló játék. A játéktér afféle ketrec: fent háló, három oldalán palánk. Csapatonként egyszerre két ember játszik, a meccs két nyert szettig megy, játszmát pedig az nyer, aki előbb ér el hét gólt. Nem hangzik ijesztően, de aki próbálta már, tudja: például állóképesség szempontjából is embert próbáló a feladat.

A bajnoki tabellát az a két budapesti csapat (Soho Kolo 46 pont, Jorkillers 36) vezeti jelentős fölénnyel, amely a magyar válogatott gerincét is adja. Az üldözők közt viszont jó pozícióban vannak az egerszegiek – a sorozat január 4-ei folytatásakor pedig talán tudnak még ezen javítani is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!