Zalaegerszeg

2016.07.19. 19:50

Búcsú lesz Egerszegen

Zalaegerszeg - A népi hagyományokhoz illő módon idézik fel a falusi búcsúk hangulatát ezen a hétvégén a megyeszékhelyen.

Arany Gábor

A város védőszentje, Mária Magdolna tiszteletére az Együtt Zalaegerszegért Egyesület kezdeményezésére először 2000-ben rendezték meg a programot. Az idei, immár tizenhetedik „Egerszeg Búcsú” vasárnap 10 órakor kezdődik a falumúzeumban, valamint a szomszédos olaj- és gázipari múzeumban.

Az egész napos eseményről kedden tartottak sajtótájékoztatót a rendezők. Major Zsolt, az egyesület jegyzője bevezetésképpen elmondta, a 10 órai megnyitó után Nemes László festőművész és Horváthné Bencze Irén üvegfestő munkáinak tárlatára invitálják az érdeklődőket. Az ökumenikus istentisztelet fél tizenkettőkor kezdődik a fatemplomnál. A kulturális programok mellett a búcsú alkalom lesz arra is, hogy a megyeszékhely érdekében tevékenykedő személy, szervezet elismerést kapjon az Együtt Zalaegerszegért Egyesülettől.

Az idei, immár tizennyolcadik Lokálpatrióta díjat - Németh János Életfa című alkotásáról készült bronzplakettet - negyed négykor adják át. Mint elhangzott, az elismerésre kedd délelőttig 11 jelölés érkezett. A díjátadó után zenekarok, tánccsoportok lépnek fel.

Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója kiemelte, az Egerszeg Búcsú a legrégebbi és nagy népszerűségnek örvendő rendezvényüknek számít. Az egész napos, este nyolc óráig tartó programra tekintettel azonban a múzeum Batthyány utcai kiállítótermei vasárnap zárva lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!