Zalaegerszeg

2015.12.09. 18:07

Gyerekek ajándékozták gyerekeknek

Zalaegerszeg - Kisoroszlán, orrszarvú, logikai játék, könyvek, csokik kerültek a dobozokba, amelyeket tegnap adtak át a Mindszenty iskola képviseletében a diákok, akik a családsegítő szakemberek felhívását teljesítették.

Arany Horváth Zsuzsa

- Nagy gonddal válogatták össze a gyerekek az ajándékokat, hogy örömet szerezzenek a rászoruló, nehéz családi körülmények között élő kortársaiknak - mondta Domján Zsuzsanna tanárnő, miközben a tanítványai elhelyezték a szépen csomagolt dobozokat a Zalaegerszegi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Mikulás-kuckójában.

Németh Gergő, Márfi Barnabás, Kovács Veronika és Kardos Laura hozta el a mindszentys 5. b. osztály ajándékait
Fotó: Pezzetta Umberto

- Iskolákba, óvodákba juttattuk el a felhívásunkat, hogy a mi látókörünkben élő gyerekeknek is lehessen kicsit gazdagabb karácsonya - tájékoztatott Zsolnai Judit, az intézmény vezetője, megköszönve az elsőként reagáló mindszentysek gesztusát. A dobozokban életkorok és nemek szerint csoportosították össze a játékokat a diákok, így hoztak fiús és lányos csomagokat egyaránt. A családsegítő Apáczai téri kuckójában gyűlő ajándékok karácsony előtt találják meg új gazdáikat. Mint kiderült, az intézmény a gyűjtésnek köszönhetően legalább 8-900 családnak az ünnepét tudja kicsit gondtalanabbá tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!