Zalaegerszeg

2015.11.25. 18:56

A siker kulcsa nálad - Középiskolásoknak szóló főiskolai verseny

Zalaegerszeg - Hatodik éve rendezi meg a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Kara a Siker kulcsa című, középiskolásokat megszólító közgazdasági ismeretversenyét.

Arany Horváth Zsuzsa

A bank ügyfele panaszkodik, hogy a lakóhelyéhez közel eső bankautomatát megszüntették. Mint hűséges ügyfél nehezményezi ezt. Mit tennél, ha neked kellene intézkedni?

- A legleleményesebb válasz az volt, hogy a bank akcióival megismertetve, kompenzációs kedvezményekkel kárpótolná a panaszost - mesélte Balázsné dr. Lendvai Marietta, főiskolai docens a szerdai vetélkedő szituációs játékát, s annak megoldását. Ezen kívül persze számviteli, informatikai, logisztikai, logikai ismeretekről is számot adott a 32 csapatba rendeződött 96 középiskolás. Sopron, Szombathely, Szentgotthárd, Kaposvár, Szekszárd, Sárvár mellett a zalaiakat Keszthely és Zalaegerszeg középiskolái képviselték.

A győztesek Szombathelyről érkeztek: Poócza Panka Lilla, Tompa Ádám és Mélykuti Alexandra, a „3 életképes mérlegképes”. Kezükben a vetélkedő kabalaállata, a tudós bagoly plüssfigura

Az otthon készített prezentáció bemutatása után hat állomásból álló vetélkedőn vettek részt a versengők, aki valamennyien értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak. A legjobbak elektronikai eszközöket (fejhallgató, külső merevlemez stb) nyertek, az első helyezettek például tabletet vihettek haza a zalaegerszegi tantárgyi komplex versenyről. Az egyéni versenyt a keszthelyi Pohl Ágnes nyerte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!