Zalaegerszeg

2015.10.13. 17:18

Fidesz-reklám városi pénzből?

Zalaegerszeg – „Miközben a Fidesz új adót vezet be a városban, nem tartjuk etikusnak, hogy önkormányzati pénzből reklámozza magát.” Ezt mondta keddi sajtótájékoztatóján Pete Róbert, a Jobbik városi elnöke.

Varga Lívia

Kiemelte: Zalaegerszegen is beindult a fideszes önfényezés, hisz a napokban a postaládákban landolt egy fideszes kampányújság, amelyben azt bizonygatják, mi mindent tettek a városért.

– Minden politikai erőnek joga van a saját álláspontját a nyilvánossággal megosztani, ám felháborítónak tartjuk, hogy ez a Fidesz-propaganda mint városi kiadvány jelenik meg – mondja Pete Róbert, leszögezve: az önkormányzat finanszírozza a városi tévét s több nyomtatott sajtóterméket. Ezekben pedig a városvezetés már beszámolt az önkormányzati pénzből finanszírozott propagandaanyagban megjelentettetekről. – Úgy gondoljuk, az lenne a helyes, ha a kiadvány költségét a Fidesz megtérítené a városnak.

A kiadványban szerepel: 2018-ig kétszer kétsávos autóút köti össze az autópályát Zalaegerszeggel, folytatja a politikus. Közben a város alpolgármestere egy megyei közgyűlési jegyzőkönyv szerint úgy fogalmaz, a 76-os út bővítése több okból nehézkes, s alternatívaként mérlegelik a 75-ös fejlesztését.

– Egyáltalán a tervezés elindult már vagy még mindig csak mérlegelnek? Pontos választ várunk erre – mondta Pete Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!