Zalaegerszeg

2015.06.04. 18:36

Hass, olvass, gyarapodj - Ünnepi könyvhét Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Az Ünnepi könyvhét magyar kuriózum, sehol a világon nincs egy hetes programsorozata a könyvek és az olvasás örömének.

Arany Horváth Zsuzsa

Zsille Gábor költő, műfordító hívta fel erre a közönség figyelmét csütörtök délután a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, ahol a Balaicz Zoltán polgármester nyitotta meg a 86. Ünnepi Könyvhét egerszegi eseménysorát. A Budapestről érkező vendég szórakoztató bevezetőjéből megtudtuk, milyen tulajdonságokkal rendelkezik a szépirodalmi produkciókat készítő szerző, aki olykor forradalmakat robbant ki, hogy azután eltűnjön például egy Segesvár nevű hely mellett. Kiderült, a szerző hatodik ujjat növeszt, amit tollnak is hívhatunk, azzal tiszta papírra jeleket ír, már ha megérkezik az ihlet. Az ihletet vagy a témagyűjtést sok szerző a kanapén való heverészéssel igyekszik magához csábítani. A szerző képes akár éhen is halni, s azután bronz alakban köztereken feltűnni, hogy alakja előtt jól táplált minisztériumi emberek szögezzék le, ők megértették a szerző üzeneteit.

Az egerszegi könyvheti megnyitón bemutatták Péntek Imre József Attila díjas költő, a Pannon Tükör főszerkesztője új, Emlékpróba című kötetét, amelyet Zsille Gábor gondozott. A versek közül Pénzes Csaba olvasott fel, míg a költő az inspirációkról beszélt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!